CMV Excelsior presteert goed op Nederlands Kampioenschap

ONFK2016 5Op vrijdag 8 april reisden de leden van de CMV Excelsior uit Bruchterveld naar het Friese Drachten om onder leiding van dirigent Gerben Pol deel te nemen aan de 6e editie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Excelsior komt uit in de vierde divisie.

Na het behalen van het kampioenschap vorig jaar wilden de leden van Excelsior dit jaar opnieuw een goede prestatie neerzetten. Er was daarom flink gestudeerd op het stuk ‘Hommage’ van componist Jan de Haan, het verplichte werk voor dit kampioenschap dat door alle tien deelnemende orkesten in de vierde divisie werd uitgevoerd. Excelsior lootte als negende orkest en had dus een lange wachttijd te overbruggen voordat het orkest daadwerkelijk het podium kon betreden. Het optreden voelde voor veel leden spannender dan eerdere jaren; zouden de verwachtingen na vorig jaar niet te hoog zijn? Hoewel er tijdens het optreden wat kleine dingetjes misliepen, werd het stuk in grote lijnen wel goed uitgevoerd. De geblindeerde jury (Fried Dobbelstein, Jan van der Roost en Durk Lautenbach – zij zaten achter een gordijn en konden de orkesten horen maar dus niet zien) beloonde het optreden van Excelsior met 87,67 punten, een geweldige prestatie dat binnen het ‘geweld’ van de vierde divisie een prachtige vierde plek opleverde, met een minimaal verschil met de nummer drie. Leden en dirigent van Excelsior waren hier dan ook tevreden mee. De CMV Excelsior kan hieruit concluderen dat de prestatie van vorig jaar niet heel uitzonderlijk was en dat de vereniging zich qua niveau kan meten met de top van de vierde divisie.