CMV Excelsior Bruchterveld Nederlands Kampioen!

Op vrijdag 17 april reisden de leden van fanfare Excelsior Bruchterveld met de bus af naar Drachten om daar deel te nemen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK). Excelsior komt uit in de vierde divisie, waarin zij vorig jaar de derde plaats behaalde. Het orkest staan onder leiding van dirigent Gerben Pol. Naast Excelsior deden er nog zes fanfares mee om de strijd in de vierde divisie.

 

Na de loting bleek dat Excelsior als derde het podium mocht betreden. Er werd blind gejureerd, dat wil zeggen dat de juryleden Kevin Houben, Durk Lautenbach en Alex Schillings niet konden zien welke fanfare op het podium zat. Alle fanfares speelden het verplichte werk ‘Movie Time’ van de componist Jef Penders.

 

Tot grote vreugde van dirigent en orkestleden bleek aan het einde van de avond dat Excelsior met afstand winnaar was geworden in de vierde divisie. Met 91,33 punten op zak mocht voorzitter Gerdien Veurink de kampioensbokaal in ontvangst nemen. Naast de bokaal won Excelsior een workshop over gehoorbescherming, een waardebon voor de aanschaf van nieuwe bladmuziek en een professionele audio opname of live registratie van een concert.
In de vierde divisie werd de Hallumer Fanfare tweede met 86,17 punten en KNA Hierden derde met 85 punten.

 

Na dit succes heeft Excelsior nog drie weken om zich voor te bereiden op het Gouden Spiker Festival in Ureterp, waar het orkest op 9 mei a.s. met een concertprogramma van vier werken een gooi gaat doen naar de te winnen Gouden Spikers.

 

Gerdien met de bokaal

Excelsior op het podium

 

gedeelte Excelsior op het podium

 

CMV Excelsior Bruchterveld Nederlands Kampioen!

Op vrijdag 17 april reisden de leden van fanfare Excelsior Bruchterveld met de bus af naar Drachten om daar deel te nemen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK). Excelsior komt uit in de vierde divisie, waarin zij vorig jaar de derde plaats behaalde. Het orkest staan onder leiding van dirigent Gerben Pol. Naast Excelsior deden er nog zes fanfares mee om de strijd in de vierde divisie.

 

Na de loting bleek dat Excelsior als derde het podium mocht betreden. Er werd blind gejureerd, dat wil zeggen dat de juryleden Kevin Houben, Durk Lautenbach en Alex Schillings niet konden zien welke fanfare op het podium zat. Alle fanfares speelden het verplichte werk ‘Movie Time’ van de componist Jef Penders.

 

Tot grote vreugde van dirigent en orkestleden bleek aan het einde van de avond dat Excelsior met afstand winnaar was geworden in de vierde divisie. Met 91,33 punten op zak mocht voorzitter Gerdien Veurink de kampioensbokaal in ontvangst nemen. Naast de bokaal won Excelsior een workshop over gehoorbescherming, een waardebon voor de aanschaf van nieuwe bladmuziek en een professionele audio opname of live registratie van een concert.
In de vierde divisie werd de Hallumer Fanfare tweede met 86,17 punten en KNA Hierden derde met 85 punten.

 

Na dit succes heeft Excelsior nog drie weken om zich voor te bereiden op het Gouden Spiker Festival in Ureterp, waar het orkest op 9 mei a.s. met een concertprogramma van vier werken een gooi gaat doen naar de te winnen Gouden Spikers.

 

Gerdien met de bokaal

Excelsior op het podium

 

gedeelte Excelsior op het podium