Excelsior naar ONFK en Gouden Spikerfestival

Op vrijdag 17 april neemt Excelsior deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten. Excelsior zal daar een verplicht werk spelen en uitkomen in de 4e divisie. We hopen dat we onze derde plaats van vorig jaar kunnen evenaren of zelfs verbeteren.

 

Op 9 mei reist Excelsior voor de tweede keer af naar Friesland om deel te nemen aan het Gouden Spikerfestival in Ureterp. Dit is een festival waar verenigingen (fanfare, harmonie of brassband) vanuit heel Nederland naar toe gaan om een ‘mini-concert’ te geven. Alle orkesten moeten een koraal, mars, solistisch werk en verplicht concertwerk spelen. De werken worden beoordeeld door een vakjury en in elke categorie zijn er de zgn. Gouden Spikers te winnen (en daar gaan we voor natuurlijk!).

 

Door deelname aan beide evenementen werkt Excelsior aan het verhogen van het muzikale niveau. Ook wordt hiermee gewerkt aan meer bekendheid van de vereniging in een groter gebied.
Beide dagen gaat Excelsior met een bus richting Friesland. Mocht er belangstelling zijn om mee te gaan, dan kan dat. Stuur dan een mail naar secretaris@excelsiorbruchterveld.nl en u ontvangt alle benodigde informatie.

Excelsior naar ONFK en Gouden Spikerfestival

Op vrijdag 17 april neemt Excelsior deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten. Excelsior zal daar een verplicht werk spelen en uitkomen in de 4e divisie. We hopen dat we onze derde plaats van vorig jaar kunnen evenaren of zelfs verbeteren.

 

Op 9 mei reist Excelsior voor de tweede keer af naar Friesland om deel te nemen aan het Gouden Spikerfestival in Ureterp. Dit is een festival waar verenigingen (fanfare, harmonie of brassband) vanuit heel Nederland naar toe gaan om een ‘mini-concert’ te geven. Alle orkesten moeten een koraal, mars, solistisch werk en verplicht concertwerk spelen. De werken worden beoordeeld door een vakjury en in elke categorie zijn er de zgn. Gouden Spikers te winnen (en daar gaan we voor natuurlijk!).

 

Door deelname aan beide evenementen werkt Excelsior aan het verhogen van het muzikale niveau. Ook wordt hiermee gewerkt aan meer bekendheid van de vereniging in een groter gebied.
Beide dagen gaat Excelsior met een bus richting Friesland. Mocht er belangstelling zijn om mee te gaan, dan kan dat. Stuur dan een mail naar secretaris@excelsiorbruchterveld.nl en u ontvangt alle benodigde informatie.