Excelsior Bruchterveld geeft geslaagd najaarsconcert

Afgelopen zaterdag gaf muziekvereniging Excelsior Bruchterveld haar jaarlijkse najaarsconcert in  dorpshuis Heujmansbelt.  Tijdens dit concert waren zowel het opleidingsorkest onder leiding van Jurgen Wentzel als het A-orkest onder leiding van Gerben Pol te beluisteren.

 

Voor de pauze speelde eerst het opleidingsorkest op het nieuwe podium. De leden deden hun uiterste best en de concentratie was van de gezichten af te lezen. Hun optreden werd beloond met een flink applaus. Daarna stonden de wat zwaardere werken voor het A-orkest op het programma, zoals het concertwerk ‘Prevision’ van Jan de Haan. Ook soleerde Gerco de Zeeuw op euphonium in het prachtige ‘the Green Hill’ van Bert Appermont, waarin de componist geïnspireerd door Keltische melodieën de prachtige klanken van de euphonium optimaal tot zijn recht laat komen.

 

Na de pauze was het tijd voor een feestje, want binnen de gelederen van Excelsior waren er twee leden die deze avond hun muzikantenjubileum vierden. Gerco de Zeeuw, die voor de pauze nog een prachtige solo vertolkte op zijn euphonium, is al 25 jaar actief in de blaasmuziek. Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Gerco. Naast het spelen bij Excelsior speelt  hij ook bij het Fanfarekorps Nationale Reserve, één van onze landelijke militaire orkesten. Met dit orkest heeft Gerco regelmatig optredens in binnen- en buitenland. Gerco is een erg betrokken lid bij Excelsior, die zich ook inzet binnen de muziekcommissie. Als er met de Heujmanskapel moet worden opgetreden, doet men nooit tevergeefs een beroep op Gerco. Verder zorgt hij voor humor en gezelligheid binnen de club en slaat is hij altijd in voor een biertje na het harde werken op de repetitie of op een concert.
Namens het bestuur werden Gerco en zijn vrouw Jody toegesproken door Gerdien Veurink, die hem daarna het zilveren bondsinsigne mocht opspelden.

 

Ook Rienk Pullen kreeg deze avond een insingne opgespeld. In zijn geval was dat een gouden bondsinsigne omdat Rienk al 40 jaar actief is als muzikant. Als kleine jongen begon hij op de bugel, maar toen er een tekort ontstond aan muzikanten die hoorn konden spelen, maakte Rienk de overstap naar de althoorn. Rienk komt uit een gezin waar muziek een grote rol speelde en nog steeds speelt. Veel van zijn broers spelen ook bij Excelsior en dat maakt het extra leuk. Voor de repetitie is er altijd even tijd voor een kop koffie bij moeder Pullen, die nog in Bruchterveld woont. Inmiddels speelt ook zoon Guan bij Excelsior en Rienk geniet ervan dat hij deze hobby met zijn zoon kan delen. Namens de leden van Excelsior kreeg Rienk een horloge cadeau en tevens werd aan beide jubilarissen een oorkonde overhandigd. Voor hun partners was er een bos bloemen.

 

Na het huldigen van Gerco en Rienk wilde dirigent Gerben Pol het programma hervatten, maar daar dachten de leden van Excelsior anders over. Gerben is dit jaar 15 jaar actief als dirigent en dat wilde de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op de melodie van de mars ‘Attonline’ werd hij uit volle borst toegezongen door het orkest, begeleid door enkele muzikanten. Het was een complete verrassing voor Gerben, die hij erg waardeerde.
Hierna werd het concert dan toch vervolgd met een licht programma; zo stonden onder andere ‘Caravan’ en ‘Elvis in concert’ op het programma. In ‘Oodles of Noodles’ liet solist Klaasjan Pullen op altsax horen hoeveel noten je in korte tijd uit een instrument kan krijgen, wat hem een daverend applaus opleverde.

 

Al met al kan muziekvereniging Excelsior terugkijken op een geslaagd concert met een groot en enthousiast publiek. Het bleef ook na afloop van het concert nog lang gezellig in de ‘Heujamnsbelt’!

1

2

4

Excelsior Bruchterveld geeft geslaagd najaarsconcert

Afgelopen zaterdag gaf muziekvereniging Excelsior Bruchterveld haar jaarlijkse najaarsconcert in  dorpshuis Heujmansbelt.  Tijdens dit concert waren zowel het opleidingsorkest onder leiding van Jurgen Wentzel als het A-orkest onder leiding van Gerben Pol te beluisteren.

 

Voor de pauze speelde eerst het opleidingsorkest op het nieuwe podium. De leden deden hun uiterste best en de concentratie was van de gezichten af te lezen. Hun optreden werd beloond met een flink applaus. Daarna stonden de wat zwaardere werken voor het A-orkest op het programma, zoals het concertwerk ‘Prevision’ van Jan de Haan. Ook soleerde Gerco de Zeeuw op euphonium in het prachtige ‘the Green Hill’ van Bert Appermont, waarin de componist geïnspireerd door Keltische melodieën de prachtige klanken van de euphonium optimaal tot zijn recht laat komen.

 

Na de pauze was het tijd voor een feestje, want binnen de gelederen van Excelsior waren er twee leden die deze avond hun muzikantenjubileum vierden. Gerco de Zeeuw, die voor de pauze nog een prachtige solo vertolkte op zijn euphonium, is al 25 jaar actief in de blaasmuziek. Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Gerco. Naast het spelen bij Excelsior speelt  hij ook bij het Fanfarekorps Nationale Reserve, één van onze landelijke militaire orkesten. Met dit orkest heeft Gerco regelmatig optredens in binnen- en buitenland. Gerco is een erg betrokken lid bij Excelsior, die zich ook inzet binnen de muziekcommissie. Als er met de Heujmanskapel moet worden opgetreden, doet men nooit tevergeefs een beroep op Gerco. Verder zorgt hij voor humor en gezelligheid binnen de club en slaat is hij altijd in voor een biertje na het harde werken op de repetitie of op een concert.
Namens het bestuur werden Gerco en zijn vrouw Jody toegesproken door Gerdien Veurink, die hem daarna het zilveren bondsinsigne mocht opspelden.

 

Ook Rienk Pullen kreeg deze avond een insingne opgespeld. In zijn geval was dat een gouden bondsinsigne omdat Rienk al 40 jaar actief is als muzikant. Als kleine jongen begon hij op de bugel, maar toen er een tekort ontstond aan muzikanten die hoorn konden spelen, maakte Rienk de overstap naar de althoorn. Rienk komt uit een gezin waar muziek een grote rol speelde en nog steeds speelt. Veel van zijn broers spelen ook bij Excelsior en dat maakt het extra leuk. Voor de repetitie is er altijd even tijd voor een kop koffie bij moeder Pullen, die nog in Bruchterveld woont. Inmiddels speelt ook zoon Guan bij Excelsior en Rienk geniet ervan dat hij deze hobby met zijn zoon kan delen. Namens de leden van Excelsior kreeg Rienk een horloge cadeau en tevens werd aan beide jubilarissen een oorkonde overhandigd. Voor hun partners was er een bos bloemen.

 

Na het huldigen van Gerco en Rienk wilde dirigent Gerben Pol het programma hervatten, maar daar dachten de leden van Excelsior anders over. Gerben is dit jaar 15 jaar actief als dirigent en dat wilde de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op de melodie van de mars ‘Attonline’ werd hij uit volle borst toegezongen door het orkest, begeleid door enkele muzikanten. Het was een complete verrassing voor Gerben, die hij erg waardeerde.
Hierna werd het concert dan toch vervolgd met een licht programma; zo stonden onder andere ‘Caravan’ en ‘Elvis in concert’ op het programma. In ‘Oodles of Noodles’ liet solist Klaasjan Pullen op altsax horen hoeveel noten je in korte tijd uit een instrument kan krijgen, wat hem een daverend applaus opleverde.

 

Al met al kan muziekvereniging Excelsior terugkijken op een geslaagd concert met een groot en enthousiast publiek. Het bleef ook na afloop van het concert nog lang gezellig in de ‘Heujamnsbelt’!

1

2

4