Excelsior tevreden met resultaat gemeentevlag

Op zaterdag 11 oktober nam Excelsior deel aan het festival om de gemeentevlag in Hardenberg. Het opleidingsorkest mocht als eerste aantreden voor de juryleden Durk Lautenbach en Arnold Span. Als inspeelwerk speelden zij Royal Fanfare en als hoofdwerk Happy Hour. Voor veel leden van het opleidingsorkest was dit de eerste keer dat zij in een orkest op een podium zaten, maar hoewel er best wat zenuwen waren sloeg iedereen zich goed door de noten heen. De juryleden spraken hun waardering hierover uit in hun verslag. Verder gaven zij tips voor verbeteringen in de toekomst. Als advies werd meegegeven vooral te letten op klank en samenspel, en Arnold Span schreef: ‘goed je best blijven doen, en dan zal alles beter worden. Op naar groei en bloei!’

 

Het A-orkest was al snel na het opleidingsorkest aan de beurt. Als inspeelwerk werd Arioso gespeeld, een stuk van J.S. Bach, gearrangeerd door Jacob de Haan. Daarna speelde Excelsior Prevision van Jan de Haan, een stuk voor de derde divisie dus een beetje hoog gegrepen voor het A-orkest dat de lat hoog wilde leggen om zo als orkest naar vooruitgang te streven. Er was in de afgelopen weken hard aan het stuk gewerkt, maar helaas waren er wat struikelblokken in de voorbereiding waar niet altijd wat aan te doen was. Hierdoor was de voorbereiding niet optimaal te noemen. Dit was ook terug te horen in de uitvoering op het podium, waar de onrust van de voorbereiding toch wel een beetje in doorklonk. De jury vond dan ook dat er veel dingen al goed waren (bijvoorbeeld de klank) maar dat er ook nog wel wat aan schortte. In het verslag schreef de jury de verbeterpunten duidelijk op, zodat Excelsior hier in de toekomst mee verder kan. Uiteindelijk werd Prevision beoordeeld met 80 punten, waar zowel leden als dirigent van Excelsior – gezien de omstandigheden – tevreden mee waren. Excelsior behaalde hiermee een gedeelde 4e plaats.

Excelsior tevreden met resultaat gemeentevlag

Op zaterdag 11 oktober nam Excelsior deel aan het festival om de gemeentevlag in Hardenberg. Het opleidingsorkest mocht als eerste aantreden voor de juryleden Durk Lautenbach en Arnold Span. Als inspeelwerk speelden zij Royal Fanfare en als hoofdwerk Happy Hour. Voor veel leden van het opleidingsorkest was dit de eerste keer dat zij in een orkest op een podium zaten, maar hoewel er best wat zenuwen waren sloeg iedereen zich goed door de noten heen. De juryleden spraken hun waardering hierover uit in hun verslag. Verder gaven zij tips voor verbeteringen in de toekomst. Als advies werd meegegeven vooral te letten op klank en samenspel, en Arnold Span schreef: ‘goed je best blijven doen, en dan zal alles beter worden. Op naar groei en bloei!’

 

Het A-orkest was al snel na het opleidingsorkest aan de beurt. Als inspeelwerk werd Arioso gespeeld, een stuk van J.S. Bach, gearrangeerd door Jacob de Haan. Daarna speelde Excelsior Prevision van Jan de Haan, een stuk voor de derde divisie dus een beetje hoog gegrepen voor het A-orkest dat de lat hoog wilde leggen om zo als orkest naar vooruitgang te streven. Er was in de afgelopen weken hard aan het stuk gewerkt, maar helaas waren er wat struikelblokken in de voorbereiding waar niet altijd wat aan te doen was. Hierdoor was de voorbereiding niet optimaal te noemen. Dit was ook terug te horen in de uitvoering op het podium, waar de onrust van de voorbereiding toch wel een beetje in doorklonk. De jury vond dan ook dat er veel dingen al goed waren (bijvoorbeeld de klank) maar dat er ook nog wel wat aan schortte. In het verslag schreef de jury de verbeterpunten duidelijk op, zodat Excelsior hier in de toekomst mee verder kan. Uiteindelijk werd Prevision beoordeeld met 80 punten, waar zowel leden als dirigent van Excelsior – gezien de omstandigheden – tevreden mee waren. Excelsior behaalde hiermee een gedeelde 4e plaats.