Excelsior bereidt zich voor op Gemeentevlag

Op zaterdag 11 oktober zal Excelsior Bruchterveld weer deelnemen aan de gemeentevlag. Orkesten uit de gemeente Hardenberg ‘strijden’ deze avond om de vlag van Hardenberg. Vanaf 16.00 uur zal in de Voorveghter te Hardenberg begonnen worden door de jeugdorkesten. Daarna zal het programma vervolgd worden door de slagwerkers en de A-orkesten van de desbetreffende verenigingen. Elk orkest zal beginnen met een inspeelwerk en daarna zal het te beoordelen stuk gespeeld worden.

 

Excelsior is al een aantal weken lekker bezig met het repeteren voor deze gemeentevlag. Zaterdag 20 september heeft het A-orkest nog een extra repetitie gehad, maar maandag 22 september werd er even ontspannen wat muziek gespeeld voor het najaarsconcert dat in november plaats zal vinden. Deze avond waren onze dirigenten Gerben en Jurgen niet aanwezig i.v.m. de taptoe in Rotterdam, maar gelukkig hebben we in de persoon van Bert Groothedde toch kunnen repeteren, Super!! Er zullen nu nog 2 repetities volgen die compleet in het teken zullen staan van de gemeentevlag. Het inspeelwerk ‘Arioso’ van Jacob de Haan zorgt voor veel kippevel momentjes bij zowel de muzikanten als dirigent Gerben Pol. Het te beoordelen stuk heet ‘Prevision’ en is gearrangeerd door Jan de Haan. Met veel verschillende maatsoorten is het een moeilijk stuk, maar ook zeker een mooi stuk. Ook het opleidingsorkest is volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de gemeentevlag. Dirigent Jurgen heeft samen met zijn nieuwe ‘jeugd muziekcommissie’ gekozen voor het inspeelwerk ‘Royal fanfare’ van Ivo Kouwenhoven. Het te beoordelen stuk is ‘Happy hour’ van Ennio Salvere, dus dat beloofd een vrolijk avondje te worden. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan zullen vinden, hopelijk tot ziens op 11 oktober in de Voorveghter te Hardenberg.

Excelsior bereidt zich voor op Gemeentevlag

Op zaterdag 11 oktober zal Excelsior Bruchterveld weer deelnemen aan de gemeentevlag. Orkesten uit de gemeente Hardenberg ‘strijden’ deze avond om de vlag van Hardenberg. Vanaf 16.00 uur zal in de Voorveghter te Hardenberg begonnen worden door de jeugdorkesten. Daarna zal het programma vervolgd worden door de slagwerkers en de A-orkesten van de desbetreffende verenigingen. Elk orkest zal beginnen met een inspeelwerk en daarna zal het te beoordelen stuk gespeeld worden.

 

Excelsior is al een aantal weken lekker bezig met het repeteren voor deze gemeentevlag. Zaterdag 20 september heeft het A-orkest nog een extra repetitie gehad, maar maandag 22 september werd er even ontspannen wat muziek gespeeld voor het najaarsconcert dat in november plaats zal vinden. Deze avond waren onze dirigenten Gerben en Jurgen niet aanwezig i.v.m. de taptoe in Rotterdam, maar gelukkig hebben we in de persoon van Bert Groothedde toch kunnen repeteren, Super!! Er zullen nu nog 2 repetities volgen die compleet in het teken zullen staan van de gemeentevlag. Het inspeelwerk ‘Arioso’ van Jacob de Haan zorgt voor veel kippevel momentjes bij zowel de muzikanten als dirigent Gerben Pol. Het te beoordelen stuk heet ‘Prevision’ en is gearrangeerd door Jan de Haan. Met veel verschillende maatsoorten is het een moeilijk stuk, maar ook zeker een mooi stuk. Ook het opleidingsorkest is volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de gemeentevlag. Dirigent Jurgen heeft samen met zijn nieuwe ‘jeugd muziekcommissie’ gekozen voor het inspeelwerk ‘Royal fanfare’ van Ivo Kouwenhoven. Het te beoordelen stuk is ‘Happy hour’ van Ennio Salvere, dus dat beloofd een vrolijk avondje te worden. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan zullen vinden, hopelijk tot ziens op 11 oktober in de Voorveghter te Hardenberg.