Excelsior sluit seizoen af

Op maandagavond 30 juni, de laatste repetitieavond van het seizoen, gaf muziekvereniging Excelsior een buitenconcert op het speelveld in Ebbenbroek.
Omdat beide dirigenten door werkzaamheden elders in het land wat verlaat waren, werd het programma deze avond wat aangepast. Zo werd er als eerste door enkele leerlingen opgetreden: Sander en Joran Ramaker op de kleine trom, Tim Wijnholt op het drumstel en Fenanda Pullen op hoorn. Christine Visser speelde met haar vader en Jacomien de Haan een trio uit haar lesboek op trompet. Rochenne Schottert, Iris Veltink en Ruth Welleweerd, die net een jaar les hebben, speelden samen met hun docent Hans Hilgerink op de saxofoon. Gerben Wuite, die net een paar weken les heeft, liet op de kleine trom zien en horen hoe je de beginselen hiervan oppakt. Geconcentreerd speelde hij de noten, er iedere keer op lettend dat hij dat met de goede hand deed.

 

Daarna was het tijd voor een huldiging, want er hadden nog een aantal leerlingen examen gedaan. Uit handen van jeugdbegeleidster Jacomien de Haan ontvingen Jacob de Groot, Tess Reefman, Judith Hamhuis en Frederik Pullen hun diploma en een beker als aandenken. De overige geslaagde leerlingen van dit jaar hadden hun diploma en beker al eerder ontvangen.

 

Inmiddels waren Gerben Pol en Jurgen Wentzel gearriveerd en kon de rest van het programma worden gepresenteerd aan het publiek. Het A-orkest was eerst aan de beurt. Na een statig begin met de mars ‘Margam Abbey’ werd het optreden voortgezet met wat lichtere, makkelijk in het gehoor liggende muziek waarin ook enkele jeugdige solisten van zich lieten horen.
Het jeugdorkest onder leiding van Jurgen Wentzel speelde het programma wat een week eerder op het jeugdorkestenfestival in Almelo was uitgevoerd. Dat dit ook buiten goed tot zijn recht kwam, bleek wel uit het enthousiasme van het aanwezige publiek.
Als pauze-act traden alle jeugdige slagwerkers op onder leiding van iets oudere slagwerker Rico Pullen. Verschillende ritmes werden door elkaar gespeeld op allerlei verschillende slagwerkinstrumenten. Ook dit werd gewaardeerd met een luid applaus.
Als afsluiting trad het A-orkest onder leiding van Gerben Pol nogmaals op. Vooral tijdens het afsluitende ‘Just a closer walk’ was het enthousiasme van de muzikanten duidelijk hoorbaar. Ook het publiek in Ebbenbroek, dat in een ongedwongen sfeer onder het genot van een kop koffie of een glaasje fris kon genieten van de muziek, had een leuke avond. Al met al dus een geweldige afsluiting van een goed muziekseizoen!

IMG-20140630-WA0003

IMG-20140630-WA0004

IMG-20140630-WA0005

IMG-20140630-WA0006

IMG-20140630-WA0007

IMG-20140630-WA0008

IMG-20140630-WA0009

IMG-20140630-WA0010

Excelsior sluit seizoen af

Op maandagavond 30 juni, de laatste repetitieavond van het seizoen, gaf muziekvereniging Excelsior een buitenconcert op het speelveld in Ebbenbroek.
Omdat beide dirigenten door werkzaamheden elders in het land wat verlaat waren, werd het programma deze avond wat aangepast. Zo werd er als eerste door enkele leerlingen opgetreden: Sander en Joran Ramaker op de kleine trom, Tim Wijnholt op het drumstel en Fenanda Pullen op hoorn. Christine Visser speelde met haar vader en Jacomien de Haan een trio uit haar lesboek op trompet. Rochenne Schottert, Iris Veltink en Ruth Welleweerd, die net een jaar les hebben, speelden samen met hun docent Hans Hilgerink op de saxofoon. Gerben Wuite, die net een paar weken les heeft, liet op de kleine trom zien en horen hoe je de beginselen hiervan oppakt. Geconcentreerd speelde hij de noten, er iedere keer op lettend dat hij dat met de goede hand deed.

 

Daarna was het tijd voor een huldiging, want er hadden nog een aantal leerlingen examen gedaan. Uit handen van jeugdbegeleidster Jacomien de Haan ontvingen Jacob de Groot, Tess Reefman, Judith Hamhuis en Frederik Pullen hun diploma en een beker als aandenken. De overige geslaagde leerlingen van dit jaar hadden hun diploma en beker al eerder ontvangen.

 

Inmiddels waren Gerben Pol en Jurgen Wentzel gearriveerd en kon de rest van het programma worden gepresenteerd aan het publiek. Het A-orkest was eerst aan de beurt. Na een statig begin met de mars ‘Margam Abbey’ werd het optreden voortgezet met wat lichtere, makkelijk in het gehoor liggende muziek waarin ook enkele jeugdige solisten van zich lieten horen.
Het jeugdorkest onder leiding van Jurgen Wentzel speelde het programma wat een week eerder op het jeugdorkestenfestival in Almelo was uitgevoerd. Dat dit ook buiten goed tot zijn recht kwam, bleek wel uit het enthousiasme van het aanwezige publiek.
Als pauze-act traden alle jeugdige slagwerkers op onder leiding van iets oudere slagwerker Rico Pullen. Verschillende ritmes werden door elkaar gespeeld op allerlei verschillende slagwerkinstrumenten. Ook dit werd gewaardeerd met een luid applaus.
Als afsluiting trad het A-orkest onder leiding van Gerben Pol nogmaals op. Vooral tijdens het afsluitende ‘Just a closer walk’ was het enthousiasme van de muzikanten duidelijk hoorbaar. Ook het publiek in Ebbenbroek, dat in een ongedwongen sfeer onder het genot van een kop koffie of een glaasje fris kon genieten van de muziek, had een leuke avond. Al met al dus een geweldige afsluiting van een goed muziekseizoen!

IMG-20140630-WA0003

IMG-20140630-WA0004

IMG-20140630-WA0005

IMG-20140630-WA0006

IMG-20140630-WA0007

IMG-20140630-WA0008

IMG-20140630-WA0009

IMG-20140630-WA0010