Fantastisch slotconcert van Jeugdmuziekdag!

Zaterdag 18 mei hebben veel jeugdleden van meerdere muziekverenigingen uit de gemeente een fantastisch concert gegeven. Onder leiding van Silva Soepboer hebben de jeugdige muzikanten  de hele dag fanatiek gestudeerd .

 

Excelsior Bruchterveld had de organisatie in handen van deze dag. Om 09:15 uur druppelden de eerste muzikanten in het plaatselijke dorpshuis binnen. De muzikanten kregen eerst een mooi oranje T-shirt en nadat de muziek uitgereikt was, begon het samengestelde orkest om 09:30 uur met de repetitie. De morgen werd verder ingevuld met studeren van 3 nummers, Cha Cha in the Street, On the Movieset en Rhythm forever. Voor de meesten onbekende nummers maar het niveau was goed en het lukte al snel door de nummers heen te komen. Na de middag werd verder gegaan in groepsrepetities. Silva Soepboer, Jenita Veurink, Perry Reimink en Arne Schepers namen ieder een deel voor hun rekening en zorgden dat de puntjes op de i werden gezet. Door het slagwerk olv Perry Reimink werd nog een extra stuk ingestudeerd. Na de groepsrepetities werd gezamenlijk de nummers nog een keer doorgespeeld en werd de jeugd voorbereid op het concert . Daarna werd met elkaar nog een spelcircuit afgewerkt en daarna werd genoten van de barbecue. Om 18:45 uur was het tijd om het geleerde te laten horen aan de familie en belangstellenden. Voor een goed gevuld dorpshuis werd het programma door de jeugdleden zelf aangekondigd. Esmée Pouwels, Fenanda Pullen, Ellen Kok, Sander Ramaker en Sabrina Ramaker kondigden het programma keurig en vol enthousiasme aan. Het publiek kreeg een prachtig programma voorgeschoteld met vele verrassingen. Zo was er in het stuk On the Movieset  nog een solo van Dorieke Kroezen op de altsax, die verkleed was als filmster. De slagwerkgroep liet horen dat ze in een korte tijd van oefenen in staat waren om een geweldig nummer voor de dag te brengen. Nadat de bloemen aan Silva waren overhandigd volgde er nog een toegift en gingen de jeugdleden na een prachtige dag moe maar zeer voldaan naar huis.

 

Geweldig dat dit soort dagen voor de jeugd worden georganiseerd, met dank aan De Gemeente Hardenberg en de Rabobank voor hun bijdrage in deze.

Foto’s zijn te vinden in ons fotoboek!

Fantastisch slotconcert van Jeugdmuziekdag!

Zaterdag 18 mei hebben veel jeugdleden van meerdere muziekverenigingen uit de gemeente een fantastisch concert gegeven. Onder leiding van Silva Soepboer hebben de jeugdige muzikanten  de hele dag fanatiek gestudeerd .

 

Excelsior Bruchterveld had de organisatie in handen van deze dag. Om 09:15 uur druppelden de eerste muzikanten in het plaatselijke dorpshuis binnen. De muzikanten kregen eerst een mooi oranje T-shirt en nadat de muziek uitgereikt was, begon het samengestelde orkest om 09:30 uur met de repetitie. De morgen werd verder ingevuld met studeren van 3 nummers, Cha Cha in the Street, On the Movieset en Rhythm forever. Voor de meesten onbekende nummers maar het niveau was goed en het lukte al snel door de nummers heen te komen. Na de middag werd verder gegaan in groepsrepetities. Silva Soepboer, Jenita Veurink, Perry Reimink en Arne Schepers namen ieder een deel voor hun rekening en zorgden dat de puntjes op de i werden gezet. Door het slagwerk olv Perry Reimink werd nog een extra stuk ingestudeerd. Na de groepsrepetities werd gezamenlijk de nummers nog een keer doorgespeeld en werd de jeugd voorbereid op het concert . Daarna werd met elkaar nog een spelcircuit afgewerkt en daarna werd genoten van de barbecue. Om 18:45 uur was het tijd om het geleerde te laten horen aan de familie en belangstellenden. Voor een goed gevuld dorpshuis werd het programma door de jeugdleden zelf aangekondigd. Esmée Pouwels, Fenanda Pullen, Ellen Kok, Sander Ramaker en Sabrina Ramaker kondigden het programma keurig en vol enthousiasme aan. Het publiek kreeg een prachtig programma voorgeschoteld met vele verrassingen. Zo was er in het stuk On the Movieset  nog een solo van Dorieke Kroezen op de altsax, die verkleed was als filmster. De slagwerkgroep liet horen dat ze in een korte tijd van oefenen in staat waren om een geweldig nummer voor de dag te brengen. Nadat de bloemen aan Silva waren overhandigd volgde er nog een toegift en gingen de jeugdleden na een prachtige dag moe maar zeer voldaan naar huis.

 

Geweldig dat dit soort dagen voor de jeugd worden georganiseerd, met dank aan De Gemeente Hardenberg en de Rabobank voor hun bijdrage in deze.

Foto’s zijn te vinden in ons fotoboek!