Excelsior zevende op ONFK

onfklogo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een sterk deelnemersveld van tien deelnemende verenigingen in de 5e divisie heeft Excelsior Bruchterveld een keurige zevende plaats gehaald met 83 punten voor het gespeelde werk. Winnaar werd Sereno uit Baflo met 90 punten.

 

Het werd een lange maar mooie dag voor de leden van Excelsior. De meesten moesten vrij nemen of eerder weg van school,want al om 14.00 uur vertrok de bus vanuit Bruchterveld. Onderweg werden nog enkelen opgepikt en uiteindelijk kwam men tegen 15.45 uur aan in Drachten. Daar werd om 16:00 uur geloot welke vereniging als eerste moest optreden. Het lot bepaalde dat Excelsior als tweede orkest moest optreden en veel tijd voor voorbereiding was er dus niet. Om 17.30 uur moest de maximale prestatie neergezet worden door het spelen van het verplichte werk Country Scenes van Hans Aerts. Na het spelen van dit nummer was iedereen het er over eens dat er ook maximaal gepresteerd was en was het (lang) wachten tot de bekendmaking van de prijzen, rond 23.45 uur.De juryleden Rob Goorhuis, Jan de Haan en Luuk Tuinstra kenden Excelsior 83 punten toe en dit was goed voor een zevende plaats. In het juryrapport kwam naar voren dat er een mooie klank in het orkest zat, mooi van sfeer werd gespeeld. Ook werden er enkele verbeterpunten genoemd, maar al met al kan Excelsior terugzien op een prachtige dag en een geweldige prestatie op het Open Nederlands Kampioenschap.

Excelsior zevende op ONFK

onfklogo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een sterk deelnemersveld van tien deelnemende verenigingen in de 5e divisie heeft Excelsior Bruchterveld een keurige zevende plaats gehaald met 83 punten voor het gespeelde werk. Winnaar werd Sereno uit Baflo met 90 punten.

 

Het werd een lange maar mooie dag voor de leden van Excelsior. De meesten moesten vrij nemen of eerder weg van school,want al om 14.00 uur vertrok de bus vanuit Bruchterveld. Onderweg werden nog enkelen opgepikt en uiteindelijk kwam men tegen 15.45 uur aan in Drachten. Daar werd om 16:00 uur geloot welke vereniging als eerste moest optreden. Het lot bepaalde dat Excelsior als tweede orkest moest optreden en veel tijd voor voorbereiding was er dus niet. Om 17.30 uur moest de maximale prestatie neergezet worden door het spelen van het verplichte werk Country Scenes van Hans Aerts. Na het spelen van dit nummer was iedereen het er over eens dat er ook maximaal gepresteerd was en was het (lang) wachten tot de bekendmaking van de prijzen, rond 23.45 uur.De juryleden Rob Goorhuis, Jan de Haan en Luuk Tuinstra kenden Excelsior 83 punten toe en dit was goed voor een zevende plaats. In het juryrapport kwam naar voren dat er een mooie klank in het orkest zat, mooi van sfeer werd gespeeld. Ook werden er enkele verbeterpunten genoemd, maar al met al kan Excelsior terugzien op een prachtige dag en een geweldige prestatie op het Open Nederlands Kampioenschap.