Excelsior neemt deel aan Open Nederlands Kampioenschap

onfklogo

Op vrijdag 5 april zal muziekvereniging Excelsior uit Bruchterveld onder leiding van Gerben Pol een serieuze poging doen om op de Open Nederlandse Kampioenschappen de titel “Nederlands Kampioen 5e divisie” te behalen. Hiervoor zal men wel een zeer goede prestatie neer moeten zetten. Maar liefst 10 verenigingen gaan deze dag in de Lawei te Drachten de strijd met elkaar aan.
Naast Excelsior zijn dit CMV Advendo Morra/Lioessens, CMV Wubbenus Jacobs Arum, Harmonie Akkrum, Crescendo Hijum-finkum, CMV Juliana Oldehove, Sereno Baflo, Harmonie Beetgum, CMV Nil Sine Labore Boerakker en CMV Concordia Drachten.
Al deze muziekverenigingen zullen hetzelfde verplichte werk spelen en wel Country Scenes van Hans Aerts. Om 16:00 uur zal er geloot worden en om 17:00 uur zal de eerste vereniging het werk ten gehore brengen. De jury (die van achter uit de zaal alleen maar toehoorder is en doordat men achter een doek zit niet weet welke vereniging er speelt) zal bestaan uit de heren Rob Goorhuis, Jan de Haan en Luuk Tuinstra.
Excelsior neemt aan deze kampioenschappen deel op basis van de prestatie die in november 2012 werd neergezet op het concours te Hoogezand. Op dit concours wist Excelsior het hoogst aantal punten van de dag te halen en wel 85,57. Of dit aantal ook opnieuw behaald kan worden en of dit dan weer voldoende zal zijn voor de hoofdprijs?
De uitslag zal rond 23:30 uur zijn. Een lange dag, maar hopelijk wordt het lange wachten beloond met een mooie uitslag.

Excelsior neemt deel aan Open Nederlands Kampioenschap

onfklogo

Op vrijdag 5 april zal muziekvereniging Excelsior uit Bruchterveld onder leiding van Gerben Pol een serieuze poging doen om op de Open Nederlandse Kampioenschappen de titel “Nederlands Kampioen 5e divisie” te behalen. Hiervoor zal men wel een zeer goede prestatie neer moeten zetten. Maar liefst 10 verenigingen gaan deze dag in de Lawei te Drachten de strijd met elkaar aan.
Naast Excelsior zijn dit CMV Advendo Morra/Lioessens, CMV Wubbenus Jacobs Arum, Harmonie Akkrum, Crescendo Hijum-finkum, CMV Juliana Oldehove, Sereno Baflo, Harmonie Beetgum, CMV Nil Sine Labore Boerakker en CMV Concordia Drachten.
Al deze muziekverenigingen zullen hetzelfde verplichte werk spelen en wel Country Scenes van Hans Aerts. Om 16:00 uur zal er geloot worden en om 17:00 uur zal de eerste vereniging het werk ten gehore brengen. De jury (die van achter uit de zaal alleen maar toehoorder is en doordat men achter een doek zit niet weet welke vereniging er speelt) zal bestaan uit de heren Rob Goorhuis, Jan de Haan en Luuk Tuinstra.
Excelsior neemt aan deze kampioenschappen deel op basis van de prestatie die in november 2012 werd neergezet op het concours te Hoogezand. Op dit concours wist Excelsior het hoogst aantal punten van de dag te halen en wel 85,57. Of dit aantal ook opnieuw behaald kan worden en of dit dan weer voldoende zal zijn voor de hoofdprijs?
De uitslag zal rond 23:30 uur zijn. Een lange dag, maar hopelijk wordt het lange wachten beloond met een mooie uitslag.