Jubileumjaar Excelsior gestart

Exc_voorjaar_146

 

Vrijdag 15 maart is muziekvereniging Excelsior Bruchterveld onder leiding van Gerben Pol gestart met de eerste van de vele activiteiten die komen gaan in dit jubileumjaar. In een vol dorpshuis De Heujmansbelt werd een mooi concert gegeven met veel mooie nummers en solo’s. In het stuk De Lament nam Gerco de Zeeuw op Euphonium de solo voor zijn rekening, Arne Schepers op bügel deed dit in Light Walk en Klaasjan Pullen op altsax speelde Against all odds. Stuk voor stuk prachtige nummers waarbij in alle stukken de solo’s voortreffelijk werden gespeeld. Hoogtepunten deze avond waren toch wel de huldigingen van Johannes Muis 60 jaar lid en Jan Schepers 40 jaar lid. Beide werden door Chris Timmer van de CBOW en door de voorzitter van de muziek Wim Pullen toegesproken en ontvingen de bijbehorende insignes en cadeaus. Voor Johannes speelde Excelsior nog een koraalbewerking uit de jaren zestig en wel Harre meine Seele. Ook het jeugdorkest, nu onder leiding van de nieuwe dirigent Jurgen Wentzel liet zich van de goede kant horen en kreeg een geweldig applaus van de aanwezigen.
Het programma voor Excelsior voor de komende periode ziet er als volgt uit:
Op 05 april zal Excelsior deelnemen aan de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen in Drachten. Een mooie uitdaging waar Excelsior aan mee kan doen doordat ze in november 85,58 punten wisten te behalen op het concours te Hoogezand. Op 13 april wordt dan het solistenconcours van de CBOW gehouden en dit keer vind dit plaats in Bruchterveld. Op 11 en 18 mei zal er een groot jeugdorkest worden samengesteld waarbij dirigente Silva Soepboer de leiding op zich zal nemen. Op de laatste zaterdag zal dit spektakel afgesloten worden met een groots concert door dit jeugdorkest. Op 31 mei en 1 juni zal dan een concert worden gegeven waarbij op deze avonden de film van Bruchterveld, die opgenomen is in 1961, worden vertoond. Een prachtige film met veel beelden die voor de bevolking veel herinneringen naar boven zullen brengen. Het jubileumjaar wordt op 22 juni afgesloten met een jubileumconcert en een tentoonstelling voor alle donateurs, sponsoren en oud-leden.

Jubileumjaar Excelsior gestart

Exc_voorjaar_146

 

Vrijdag 15 maart is muziekvereniging Excelsior Bruchterveld onder leiding van Gerben Pol gestart met de eerste van de vele activiteiten die komen gaan in dit jubileumjaar. In een vol dorpshuis De Heujmansbelt werd een mooi concert gegeven met veel mooie nummers en solo’s. In het stuk De Lament nam Gerco de Zeeuw op Euphonium de solo voor zijn rekening, Arne Schepers op bügel deed dit in Light Walk en Klaasjan Pullen op altsax speelde Against all odds. Stuk voor stuk prachtige nummers waarbij in alle stukken de solo’s voortreffelijk werden gespeeld. Hoogtepunten deze avond waren toch wel de huldigingen van Johannes Muis 60 jaar lid en Jan Schepers 40 jaar lid. Beide werden door Chris Timmer van de CBOW en door de voorzitter van de muziek Wim Pullen toegesproken en ontvingen de bijbehorende insignes en cadeaus. Voor Johannes speelde Excelsior nog een koraalbewerking uit de jaren zestig en wel Harre meine Seele. Ook het jeugdorkest, nu onder leiding van de nieuwe dirigent Jurgen Wentzel liet zich van de goede kant horen en kreeg een geweldig applaus van de aanwezigen.
Het programma voor Excelsior voor de komende periode ziet er als volgt uit:
Op 05 april zal Excelsior deelnemen aan de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen in Drachten. Een mooie uitdaging waar Excelsior aan mee kan doen doordat ze in november 85,58 punten wisten te behalen op het concours te Hoogezand. Op 13 april wordt dan het solistenconcours van de CBOW gehouden en dit keer vind dit plaats in Bruchterveld. Op 11 en 18 mei zal er een groot jeugdorkest worden samengesteld waarbij dirigente Silva Soepboer de leiding op zich zal nemen. Op de laatste zaterdag zal dit spektakel afgesloten worden met een groots concert door dit jeugdorkest. Op 31 mei en 1 juni zal dan een concert worden gegeven waarbij op deze avonden de film van Bruchterveld, die opgenomen is in 1961, worden vertoond. Een prachtige film met veel beelden die voor de bevolking veel herinneringen naar boven zullen brengen. Het jubileumjaar wordt op 22 juni afgesloten met een jubileumconcert en een tentoonstelling voor alle donateurs, sponsoren en oud-leden.