Voorspeelavond leerlingen ‘Excelsior’

front_foto

Op vrijdagavond 15 februari lieten maarliefst vierentwintig leerlingen van ‘Excelsior’ tijdens de voorspeelavond in het voormalige kerkgebouw ‘de Ichtus’ horen wat zij zoal in hun mars hebben. De leerlingen lieten zich op bugel, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, euphonium en slagwerk van hun beste kant zien. Hier en daar waren wat zenuwen te bespeuren, maar gelukkig waren daar dan ook de muziekdocenten die de leerlingen hielpen met het klaarzetten en zij stelden de leerlingen op hun gemak. Enkele docenten hadden zich laten verleiden tot het spelen van een duet met hun leerlingen, wat tevens zorgde voor wat afwisseling in het programma. 
De voorpeelavond was georganiseerd door Nienke Veurink en Rico Pullen, die alle leerlingen kort in woord en beeld introduceerden aan het publiek. Het werd een avond met voor elk wat wils. Zo waren er zwoele caribische klanken te horen, maar ook kwamen er pittige etudes voorbij. Er waren stukken met begeleiding op een CD en ook Marja Nijmeijer uit Bergentheim zorgde voor de nodige begeleiding op de piano. 
Als afsluiting van de voorspeelavond trad het jeugdorkest van ‘Excelsior’ op onder leiding van Jurgen Wentzel. Zij speelden het stuk ‘Cha Cha in the Street’ van John E. Blackstone, waarmee ze zorgden dat iedereen vrolijk swingend de zaal verliet. Na afloop van de voorspeelavond was er voor alle deelnemers een oorkonde en een klein cadeautje als aandenken en kon er onder het genot van koffie of fris gezellig nagepraat worden over een geslaagde voorpeelavond.

Voorspeelavond leerlingen ‘Excelsior’

front_foto

Op vrijdagavond 15 februari lieten maarliefst vierentwintig leerlingen van ‘Excelsior’ tijdens de voorspeelavond in het voormalige kerkgebouw ‘de Ichtus’ horen wat zij zoal in hun mars hebben. De leerlingen lieten zich op bugel, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, euphonium en slagwerk van hun beste kant zien. Hier en daar waren wat zenuwen te bespeuren, maar gelukkig waren daar dan ook de muziekdocenten die de leerlingen hielpen met het klaarzetten en zij stelden de leerlingen op hun gemak. Enkele docenten hadden zich laten verleiden tot het spelen van een duet met hun leerlingen, wat tevens zorgde voor wat afwisseling in het programma. 
De voorpeelavond was georganiseerd door Nienke Veurink en Rico Pullen, die alle leerlingen kort in woord en beeld introduceerden aan het publiek. Het werd een avond met voor elk wat wils. Zo waren er zwoele caribische klanken te horen, maar ook kwamen er pittige etudes voorbij. Er waren stukken met begeleiding op een CD en ook Marja Nijmeijer uit Bergentheim zorgde voor de nodige begeleiding op de piano. 
Als afsluiting van de voorspeelavond trad het jeugdorkest van ‘Excelsior’ op onder leiding van Jurgen Wentzel. Zij speelden het stuk ‘Cha Cha in the Street’ van John E. Blackstone, waarmee ze zorgden dat iedereen vrolijk swingend de zaal verliet. Na afloop van de voorspeelavond was er voor alle deelnemers een oorkonde en een klein cadeautje als aandenken en kon er onder het genot van koffie of fris gezellig nagepraat worden over een geslaagde voorpeelavond.